Bendigo Soldiers Memorial Revitalisation

PROJECT DETAILS

A two-storey extension to the museum, to house a new exhibition space on the ground floor, with storage and preparation areas in the second level.

The collections on site require museum-level environmental control standards every hour of every day.  The extension meets international “Passive House” standards.

The architects, Lovell Chen, designed an extension that encloses a highly insulated, air-tight, inner building, inside a ventilated circulation space, which is in turn enclosed by a perforated, weathered-steel screen and steel-clad mansard roof.  The design includes an energy-recovery ventilation system and minimal use of structural steel, which helps to eliminate thermal bridges.

CLIENT

City of Greater Bendigo

SECTOR

Community

SUB SECTOR

Civic Centre
Museum

PROJECT VALUE

$5 Million

AWARDS & MENTIONS

Finalist, Premier’s Sustainability Awards 2018 – Built Environment Category

OUR OTHER PROJECTS